حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

شمخانی: گسترش و تعمیق روابط اقتصادی اصلی ترین اولویت در همکاری‌های دوجانبه با روسیه است

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در پنجمین نشست گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای به مسکو سفر کرده است بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) ۱۸ بهمن ماه با «ایگور لویتین» دستیار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدارسیون روسیه دیدار و درباره همکاری‌های اقتصادی و پروژه‌های سرمایه گذاری مشترک گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 07
کد خبر: ۱۷۲۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر در این دیدار شمخانی با ابراز خرسندی از روابط رو به رشد دو کشور در همه حوزه‌ها به ویژه حوزه اقتصادی به عنوان‌ اولویت اصلی روابط ایران و روسیه، اجرای پروژه‌های مشترک اقتصادی در چارچوب توافقات روسای جمهور دو کشور را گام بسیار مهمی در این حوزه خواند.

شمخانی با اشاره به تلاش مشترک دو کشور برای سرعت بخشیدن به تکمیل کریدور شمال-جنوب اظهار داشت: ساخت راه آهن رشت- آستارا به عنوان تکمیل کننده کریدور شمال - جنوب که قرار است با سرمایه گذاری روسیه انجام شود، تحولی راهبردی در مبادلات تجاری و ترانزیت کالا در منطقه ایجاد خواهد کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی بی اثر سازی تحریم‌های یکجانبه آمریکا را از دیگر نقاط مشترک مورد توافق ایران و روسیه برشمرد و بر اتخاذ راهکارهای اصولی در این مسیر تأکید کرد.

شمخانی گفت: ایجاد راه آهن اینچه برون- گرمسار نیز که در ردیف توافقات دو کشور محسوب می‌شود ضمن آن که اقدامی مهم در تکمیل زنجیره ترانزیت کالا در منطقه محسوب می‌شود در توسعه و شکوفایی استان‌های ساحلی خزر بسیار تعیین کننده است.

«ایگور لویتین» دستیار ولادیمیر پوتین، نیز در این ملاقات با اشاره به نتایج سفر اخیر خود به تهران که در راستای تسریع در پیگیری و اجرای توافقات دو کشور در حوزه اقتصادی به ویژه تکمیل پروژه راه آهن شمال- جنوب قطعه رشت- آستارا صورت گرفت؛ بر اراده قاطع فدارسیون روسیه برای اجرای تعهدات خود تاکید کرد.

دستیار رئیس جمهور روسیه، حوزه انرژی و ترانزیت را در همکاری‌های دو کشور بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و همکاری در این زمینه را راهکار مناسبی برای بی اثرسازی تحریم‌های آمریکا برشمرد.

وی ابراز امیدواری کرد که سفر شمخانی به مسکو ضمن تقویت روابط همه جانبه، منجر به تسریع در اجرای توافقات دو کشور شود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار